• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Valkuilen

Bij de selectie van bedrijfssoftware komen veel zaken kijken. Wij zijn door schade en schande wijs geworden en willen deze kennis graag met jullie delen. Hieronder hebben we de grootste valkuilen omschreven. 
 
Valkuil 1 : Jou bedrijf is uniek en je hebt maatwerk nodig 


Adviseurs en consultants laten je graag geloven dat je een uniek bedrijf bent. Dit is inderdaad zo, je bent namelijk succesvol en hebt een unieke marktpositie waardoor je geld verdient en kunt groeien. 
De marktbenadering, klantenbenadering en medewerkers zijn vaak uniek, in ieder geval onderscheidend van de concurrentie, maar de basisbedrijfsprocessen zijn meestal helemaal niet uniek. Dit is voor 95 % gelijk aan alle andere bedrijven in uw branche.  
Uw bedrijfsprocessen passen prima binnen de standaard van de diverse bedrijfssoftware systemen; boekhouding, erp, crm, webshop en salarisverwerking. 
Eventuele aparte wensen zijn vaak via een creatieve manier op te lossen zonder het programmeren van maatwerk. 

Trap je in deze valkuil, dan duurt de implementatie langer, wordt de implementatie duurder, wordt het upgraden naar een nieuwe versie duurder en ben je afhankelijk van uw consultant/adviseur. 
  
Valkuil 2 : De bedrijfssoftware kiezen die uw accountant gebruikt. 

Of je nu starter bent of al jaren ondernemer, de kans is groot dat een boekhoudkantoor of accountant hebt die de administratie voert. Deze werkt met een bepaald bedrijfssoftware systeem en je overweegt deze ook gaan gebruiken. Een logische keuze, maar wat als je niet meer tevreden bent over je boekhoudkantoor of accountant en je zou graag willen overstappen naar een ander boekhoudkantoor of account? Deze zal vaak weer andere bedrijfssoftware gebruiken. Dit maakt het overstappen moeilijk en vaak kostbaar. De belastingdienst verwacht namelijk dat je je bedrijfsadministratie 7 jaar bewaard. Beter is om wel over te stappen, maar dan op de bedrijfssoftware in de cloud van Dynamics Cloud Solutions. Je stapt dan over op je eigen keuze van bedrijfssoftware en wordt weer eigen baas. Uw boekhoudkantoor of accountant krijgt van ons een gratis inlog. Mocht je nu van accountant willen wisselen dan vraag je gewoon om een nieuwe inlog voor de nieuwe accountant en sluiten we het oude account af.  

Nog beter is het om als starter niet in deze valkuil te trappen en direct te kiezen voor de bedrijfssoftware van Dynamics Cloud Solutions. 
  
Valkuil 3 : Als starter kies je voor een online boekhoudpakket, een ERP is immers te duur. 

Je bent starter en je hebt een boekhoudpakket nodig om de bedrijfsadministratie te voeren. Je zoekt op het internet en schaft een online boekhoudpakket aan. De verschillende online boekhoudpakketten starten vanaf Euro 40,- per maand. Hier komen nog diverse extra kosten bij voor bijvoorbeeld online documenten archief, scanning van inkoopfacturen en een inlog account voor de accountant. Je bent al snel minimaal Euro 70,- per maand kwijt.  Je hebt gekeken naar een ERP pakket waarin je de voorraad en de artikelen bij kan houden, maar dit was destijds te duur.  
Maar nu wil je wel je voorraad gaan bijhouden en werken met artikelen. Dit kan niet met het boekhoudpakket. Wat nu? Er is behoefte aan een ERP systeem. Dynamics NAV van Dynamics Cloud Solutions is een zeer gebruiksvriendelijk, zelf te implementeren, krachtig pakket dat dit allemaal kan.  
Handiger was geweest om direct te starten met Dynamics NAV van Dynamics Cloud Solutions. Als je begint met boekhouden compleet, dan kun je later altijd zonder problemen overstappen op bijvoorbeeld het pakket Handel.  Boekhouden Compleet is zelfs goedkoper dan een gemiddeld online boekhoudpakket én kan dus makkelijk worden uitgebreid.