Wist jij dat Microsoft jou helpt om AVG-compliant te zijn?

  • Geplaatst op
  • Door Beatrijs Beukers
  • 0
Wist jij dat Microsoft jou helpt om AVG-compliant te zijn?

Het is je vast niet ontgaan, de AVG is ingegaan. Ongetwijfeld heb je al gekeken wat dit voor jou betekent. Gelukkig biedt Microsoft je een steuntje in de rug. Voor een boel AVG-gerelateerde acties die jij moet uitvoeren, biedt Microsoft handigheidjes. Functionaliteiten die jou in een mum van tijd AVG-proof maken!

Aan de slag!

Microsoft analyseerde de impact van de nieuwe Europese wetgeving rondom het beheer van persoonsgegevens (AVG-GDPR) op Dynamics NAV en maakte een vertaling. Een belangrijk deel van deze aanpassingen nam Microsoft op in de release van eind maart 2018. Aanpassingen die jou een boel werk besparen. Hieronder noemen we een aantal van die handige aanpassingen met de bijbehorende voordelen.

 

Zoek niet langer

Allereerst maakt Microsoft het zoeken naar locaties waar persoonlijke data wordt opgeslagen makkelijker. Dit door datavelden te classificeren en datasensitiviteit uit te geven. Ook het managen van deze data krijgt voldoende aandacht. Maar goed ook, want onder de AVG-wetgeving heeft een persoon op dit vlak verschillende (nieuwe) rechten.

 

AVG-compliant én extra veilig

Met ingang van de AVG kan een persoon al zijn data opvragen, aanpassen of laten verwijderen. Microsoft biedt ons, gelukkig, meerdere nieuwe mogelijkheden om deze verzoeken snel door te voeren. Zo kan bijvoorbeeld een persoonlijk dataveld, met een klik op de knop, worden geblokkeerd voor verdere verwerking. Het bijhouden van deze verzoeken en de daaraan gekoppelde uitgevoerde acties, gaat eenvoudig via de CRM-module Dynamics 365. Dit doe je door hier een case van te maken. Bijkomend voordeel is dat jij, via deze module, eventuele datalekken eenvoudig kunt opsporen via track & trace. AVG-compliant en ook nog extra veilig dus!

 

Nog meer handigheidjes

De AVG verplicht ons ook mensen te informeren over het gebruik van hun data. In de CRM-module pas je deze privacyverklaring eenvoudig aan. Om alle data goed te beschermen kun je via de module ook slim en eenvoudig werken met autorisaties, gebaseerd op rollen in de organisatie. Ook kun je securityfilters gebruiken, waarmee je bepaalde data kunt afschermen. Moeilijk? Welnee, een kind kan de was doen.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.