Ga voor de gouden driehoek: koppel jouw CRM, Outlook & Boekhoudpakket

  • Geplaatst op
  • Door Beatrijs Beukers
  • 0
Ga voor de gouden driehoek: koppel jouw CRM, Outlook & Boekhoudpakket

Op basis waarvan schafte jij jouw boekhoudpakket aan? Keek je naar de prijs? Waarschijnlijk wel. Helaas kocht je dan, tevens waarschijnlijk, een standalone boekhoudpakket; een ERP-systeem dat niet gekoppeld kan worden aan jouw CRM-systeem. Zonde, weet je waarom? Omdat je nu dubbel werk doet. Je houdt je data op verschillende plekken vast. Dat kan anders.

 

Standalone?

 

Je bent niet de enige. Lang niet alle bedrijven met een boekhoudpakket koppelen dit aan hun CRM-pakket. In veel gevallen wordt het CRM als standalone versie gebruikt. Dat kan ook prima, want afspraken met klanten en telefoongesprekken kun je immers prima loskoppelen van de facturatie. Ook een mailing naar prospects kun je prima vanuit je CRM versturen. Maar toch mis je hier behoorlijk wat kansen.

 

Ga voor efficiëntie en overzicht

 

Vaak heb je in zowel je CRM- als je ERP-systeem de contact-, adres- en overige bedrijfsgegevens opgeslagen. Een koppeling of synchronisatie tussen beide systemen maakt overtypen overbodig. Zo wordt een prospect automatisch klant als hij zijn eerste bestelling plaatst. Andersom kan het ook handig zijn om bij een bezoek aan een klant zijn bestelhistorie in te zien. Wat bestelde de klant de vorige keer, tegen welke problemen liep hij eerder aan, hoe is hij toen verder geholpen? Deze kennis bereidt jou voor, biedt je inzicht en helpt jou je klant sneller tevreden te stellen.

 

In control

 

Dynamics 365 werkt ook zo. Dankzij een eenvoudige koppeling leg je met een paar klikken in Outlook je nieuwe contacten en kansen vast in het Dynamics-CRM en met één druk op de knop wordt het tevens een klant in NAV. Goedkoper dan je denkt. Deze systemen werken naadloos samen, ze vormen de gouden driehoek. Door bij de keuze voor een boekhoudpakket al meteen een Microsoft product te kiezen, ben je klaar voor de toekomst. Eventuele andere, later aangeschafte Microsoft applicaties kun je immers allemaal koppelen. Zo ben jij in control.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.