Als makke lammetjes naar de consultant

  • Geplaatst op
  • Door Beatrijs Beukers
  • 0
Als makke lammetjes naar de consultant

Denk even met me mee .. Een tijd terug sloot ook jij een hypotheek af. Wat een spannend proces was dat. Vergelijken, bekijken, berekenen. En uiteindelijk; nemen. Yes, eigenaar van jouw huis! Waar jij jouw hypotheek afsloot? Bij de allerbeste en voordeligste, heel logisch toch? Waarom stappen wij voor de implementatie van bedrijfssoftware dan als makke lammetjes naar de consultants toe? Waarom laten wij hen blindelings ons pakket samenstellen? Waar is de onafhankelijke adviseur in dit verhaal?

De onafhankelijke derde

Het implementeren van een softwarepakket werkt net zo als het afsluiten van een hypotheek. Het afsluiten ervan is niet moeilijk, het selecteren wel. Welke hypotheek kies je, voor welk softwarepakket ga je? Zeker als jij wat complexere, niet standaard processen hebt, is het de kunst uit te vinden welk pakket jouw processen het beste ondersteunt. Daarvoor heb jij geen consultant, maar een onafhankelijke adviseur nodig, die meerdere pakketten objectief vergelijkt.

 

Laat je niet foppen

Een hypotheek neem jij toch ook niet direct bij de bank af? Daarvoor stap jij toch ook naar de hypotheekadviseur? Waarom laten we ons dan wel zo foppen door consultants? Dat is toch helemaal niet logisch? Een onafhankelijk adviseur brengt voor jou in kaart wat jij allemaal nodig hebt. Vanuit zijn ervaring kent hij zoveel pakketten, hij weet waar de verschillen zitten en wat het beste bij jou past. Handig toch?

 

Hét alternatief

Natuurlijk kun je ook gaan voor het alternatief. Geen consultant, geen onafhankelijk adviseur, maar niemand minder dan jijzelf. Wanneer jij jouw complexe processen van maatwerk terugbrengt naar standaardprocessen, kun jij eenvoudig een eigen pakket implementeren. Zeker als je voor Dynamics NAV via Dynamics Cloud Solutions kiest, waar de basisprocessen al in zijn voorgedefinieerd. Kortom; keuzes genoeg. Neem niet langer genoegen met een dure consultant, ga voor een onafhankelijk adviseur of standaard processen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.