Het RGS is een blijvertje

  • Geplaatst op
  • Door Beatrijs Beukers
  • 0
Het RGS is een blijvertje

Het Referentie Grootboekschema (RGS) maakt een opmars. Yes! Dat betekent tal van voordelen. Neem o.a. gemak en tijdsbesparing. Maar wat is het nou eigenlijk precies en wat kun jij ermee?

RGS in een notendop
In Nederland is een wat vreemde situatie rondom boekhouden ontstaan. De accountant richt het rekeningschema voor de ondernemer in. Veel accountancykantoren kiezen voor een eigen invulling van dit rekeningschema. De ondernemer geeft vervolgens ook nog eens een eigen draai aan dit schema, waardoor er per bedrijf behoorlijke verschillen ontstaan. Deze verschillen maken het uitwisselen van gegevens er niet bepaald makkelijk op. Dat terwijl elke ondernemer regelmatig gegevens moet verstrekken aan de overheid of andere grote partijen. Gelukkig is er nu het RGS; een nieuwe standaard met veel voordelen.

 

Dit zijn jouw voordelen

Het RGS is een set van grootboekrekeningen die door alle belanghebbenden in de branche is opgesteld en afgestemd. Door allemaal hetzelfde schema te gebruiken, kunnen ook allerhande rapportages worden gestandaardiseerd. Deze standaard rapportages worden de SBR (Standard Business Reporting) genoemd. Een voorbeeld is het deponeren van de jaarrekening bij de KVK. Zo kun jij RGS gebruiken in de hele financiële keten. RGS gaat voor gemak en tijdsbesparing. Met RGS kun je makkelijk de gegevens uit je bronadministratie halen en delen met andere systemen. Of opnemen in externe rapportages. Zonder handmatige bewerking. Dat scheelt tijd. Ook kun je gegevens beter vergelijken. Dynamics Cloud Solutions implementeerde dit schema als standaard grootboek schema in zijn Dynamics NAV producten.

Waar wacht je nog op? Ga voor RGS. Het is een blijvertje!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.