Hoe krijg jij jouw team zo ver dat zij zelf implementeert?

  • Geplaatst op
  • Door Beatrijs Beukers
  • 0
Hoe krijg jij jouw team zo ver dat zij zelf implementeert?

Het is zo duidelijk; het zelf implementeren van een ERP-systeem is goedkoper, sneller en bereidt je beter voor op toekomstige veranderingen. Maar hoe krijg jij jouw mensen zo ver dat zij hier ook daadwerkelijk zelf mee aan de slag gaan? Want; dat kunnen ze toch helemaal niet en daar hebben ze toch helemaal geen tijd voor? Graag helpen wij jou hen te overtuigen.

1001 excuses

De tegenwerpingen van het zelf implementeren van een ERP-systeem zijn legio en ongetwijfeld bij jou bekend. Je medewerkers kunnen het niet, willen het niet en hebben er geen tijd voor. Maar praktijkvoorbeelden laten zien dat de voordelen ervan zo groot zijn dat het absoluut de moeite waard is. De positieve effecten na afloop zijn enorm: trotse medewerkers die zich in control voelen over hun stuk van het proces, betrokken medewerkers die snappen hoe de processen in het bedrijf verlopen en waardering vanuit de directie en collega’s. Maar hoe krijg jij jouw medewerkers zover?


Bouwen op vertrouwen

Jouw medewerkers moeten kunnen bouwen op vertrouwen. Op iemand binnen jouw organisatie die dat vertrouwen uitstraalt én uitspreekt. Deze persoon moet het goede voorbeeld geven en mensen de tijd gunnen om te leren en fouten te maken. Hij of zij kauwt de oplossing niet voor, maar denkt mee over waar de oplossing te vinden zou kunnen zijn. Deze persoon begeleidt mensen die eindverantwoordelijk zijn voor een bepaald stuk van de implementatie en prijst elke stap vooruit. Wie dit moet zijn? Dit kan de directeur zijn, maar ook iemand anders met de bovenstaande eigenschappen én affiniteit voor IT. Iemand waarop je medewerkers kunnen bouwen.

Enthousiasme komt vanzelf

En weet je wat dan het allerleukste is? Dat medewerkers als vanzelf enthousiast worden van deze aanpak. Door te doen, leren zij en komen zij samen verder. Ze nemen ownership voor hun deel van de implementatie en dat leidt tot enthousiasme. Combineer je deze aanpak met een planning die haalbaar is en waarin voldoende tijd is voor tests en overleg, dan heb jij de formule voor succes te pakken!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.