Speciaal genoeg voor maatwerk?

  • Geplaatst op
  • Door Ralph Beukers
  • 0
Speciaal genoeg voor maatwerk?

Jouw proces past niet standaard in ons systeem. Dit kunnen we wel met maatwerk of een add-on oplossen.'Komt dit verkooppraatje jou ook bekend voor? Mij wel. Consultants verkochten mij maatwerk, want wat was ik speciaal. Natuurlijk is jouw product en de manier waarop jij klanten benaderd uniek, maar ook jij kunt prima uit de voeten met een standaardfacturatie of inkoopproces. Beter zelfs, want blijven bij een standaardproces betekent lagere kosten, automatische updates en meer succes. Voordeel op voordeel

Jij bent speciaal

Ik wilde wisselen van softwareleverancier en mijn Dynamics NAV database behouden en overzetten naar de cloud. Dit bleek niet mogelijk zonder hoge kosten, omdat ik maatwerk en stiekem een speciale add-on had. Waarom? Omdat consultants mij zo speciaal vonden. Voor mij maakten zij werk op maat. Onzin. Werk je in het MKB dan is maatwerk vaak geldklopperij. Tuin je erin, dan zit je eraan vast. Want maatwerk biedt geen automatische updates. Dat vergt aanpassingen op maat. Kortom; extra kosten en minder mogelijkheden.

Meer kans op succes

De oplossing? Blijf bij het standaardproces. Daarin draaien updates van Microsoft Dynamics NAV. Zonder tussenkomst van consultants. Voor deze updates hoef jij zelf niets te doen. Daarnaast heb je lage kosten voor de implementatie, want geen tussenkomst van consultant, geen extra test en aanpassingen na een update en meer kans op succes, want duizend anderen gingen jou al voor.

Ben uniek in talent niet in maatwerk

Dus ja, natuurlijk ben jij speciaal. In dat waar jij goed in bent. Maar niet in basisprocessen. Bijna geen enkele MKB-er is speciaal genoeg voor maatwerk. Tuin er niet in. Het is meestal slimmer om je processen aan te passen dan het systeem. Ben uniek in je marktbenadering, producten en mensen, niet in je basisprocessen. Daar kan bijna de hele wereld mee uit de voeten, dus jij vast ook wel! Ben uniek in dat wat jij doet, niet in maatwerk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.