Werkt jouw organisatie nog met Office 2007?

  • Geplaatst op
  • Door Ralph Beukers
  • 0
Werkt jouw organisatie nog met Office 2007?

Veel werknemers stappen terug in de tijd als ze naar kantoor gaan. Verouderde apparaten en software zorgen ervoor dat ze niet het beste uit hun dag kunnen halen. Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het werken met verouderde systemen.

Cybercriminaliteit is niet alleen sterk toegenomen in de laatste jaren, het neemt ook steeds vaker andere vormen aan. In oktober 2017 loopt de ondersteuning voor Office 2007 af. Een extra beveiligingsrisico. Wat dit voor jouw organisatie betekent lees je hier.

 

Office 2007 is op 30 januari 2007 uitgebracht. De achterliggende gedachte? Eén omgeving waarin klanten, partners en medewerkers verbonden zijn. Altijd online, altijd verbonden. Office 2007 bestond toen uit verschillende componenten en opties. Organisaties konden hiermee investeren in een oplossing voor content management, communicatie, samenwerking en business intelligence. De oplossing bestond uit de volgende opties:

• Lint

• Office Open XML bestandsformaat

• Enterprise content management

• Business intelligence

 

Dit was ook het moment waarop mensen problemen ondervonden bij het werken aan één bedrijfswereld, met een verbinding tussen klanten, partners en collega’s. De internetgeneratie ging van start en hiermee was een grote individuele impact te realiseren om zo sneller betere resultaten te boeken.

 

Het jaar 2007 lijkt niet erg lang geleden, maar dit was wel het jaar waarin de allereerste iPhone geïntroduceerd werd. Het jaar waarin we nog massaal op Hyves zaten, en het jaar waarin we selfies maakten met een digitale camera. En 2007 was ook het jaar dat gorilla Bokito ontsnapte uit zijn verblijf. In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd, dus waarom zouden we niet meegroeien?

 

Toen in 2008 de recessie startte begonnen organisaties te zoeken naar toegevoegde waarde – meer krijgen voor minder. Cloud services maakten zijn debuut terwijl de wereld zich door de recessie sleepte. Met de komst van Office 2010 kwam er vanuit Microsoft ook een focus op toegevoegde waarde, en zo volgden Office 2013 en Office 365.

 

Wat verandert er voor jou?

De enorme groei van het technologische landschap zorgt ervoor dat iedere organisatie grote veranderingen doormaakt. De toename in cybercriminaliteit vergt ook een andere kijk op de beveiliging van informatie en eindgebruikers. Gebruikers van Office 2007 zullen dit jaar tegen veranderingen aanlopen. De gevolgen van deze veranderingen hangen af van verschillende factoren. Er zullen in alle gevallen geen systeem- en beveiligingsupdates meer komen. Dit betekent dat er extra stappen ondernomen moeten worden om veiligheid te waarborgen. In de volgende gevallen hebben deze veranderingen veel impact en raden we aan contact op te nemen met jouw IT-partner of Microsoft:

• Gebruikers van Office 2007 in combinatie met Office 365 Exchange Online

• Exchange 2007 in combinatie met Office 2013 en Office 2016

 

Wat kan jij doen?

Zorg dat je op de hoogte bent van wat de veranderingen voor jouw organisatie betekenen. Lees hier meer over het stoppen van de ondersteuning van Office 2007. Via Microsoft FastTrack ontvang je ondersteuning in de transitie.

 

Is jouw organisatie beschermd tegen cybercriminaliteit? Lees over zeven typen hackers in dit gratis eBook.

 

Iedere werknemer werkt op zijn eigen manier. Maar hoe haal jij het beste uit jouw team? Dit gratis eBook helpt je op weg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.